Over IronFeet

Hallo!

Mijn naam is Paula IJzerman (voor sommigen ook wel bekend als RunningIronlady).

Na al wat jaren ervaring te hebben opgedaan met minimalistisch (hard)lopen wil ik me nu graag inzetten om anderen kennis te laten maken met deze manier van lopen.
Ik geef clinics en trainingen vanuit mijn eigen ervaring en enthousiasme voor deze manier van hardlopen. 

Mijn eigen kennismaking met minimalistisch lopen was het gevolg van een hardnekkige knieblessure. Ik liep afstand tot de halve marathon, maar bleef tegen die lopersknie aan lopen. Uit frustratie heb ik tijdens een training mijn conventionele schoenen uitgeschopt en ben op sokken naar huis gerend. Zonder pijn! Die ontdekking zorgde voor een zoektocht op internet naar die rare vingerschoenen die ik al eens langs had zien komen. Op dat moment waren ze nog niet erg bekend in Nederland, maar gelukkig was één van de twee verkooppunten niet ver weg. Na mijn eerste miniloopje op mijn nieuwe Vibram FiveFingers was ik verkocht. Ik heb inmiddels vele paren VFF, maar ook schoenen van andere merken vullen mijn kasten. Ik ben altijd nieuwsgierig naar nieuwe ontwikkelingen op minimalistisch gebied. 

Overgestapt op minimalistisch schoeisel (na een transitieperiode van anderhalf jaar) kon ik ook de afstand bij het lopen opbouwen. Inmiddels loop ik wedstrijden van meer dan 100 km en weet ik nog niet of ik de grens al gevonden heb. Ik ben er van overtuigd dat ik dat grotendeels te danken heb aan minimalistisch schoeisel en de bijbehorende loopstijl.